VRAGEN? BEL

Persoonlijk Stijl Analyse (DISC)

Temperament bepaalt gedrag en handelen in teamverband.

Mensen verschillen van elkaar. Dat bepaalt de kleur en dynamiek van ons dagelijks leven. Bij sommige mensen voelen we ons op ons gemak. Eén woord volstaat om elkaar te begrijpen. Met anderen verkeren we duidelijk op een andere golflengte. Je begrijpt de ander niet, omdat diens denken en gedrag afwijkt van hoe jij denkt en je gedraagt. Aan de hand van het Persoonlijke Stijl DISC-Profiel beschrijft KROON van een persoon de specifieke stijl en manier van doen. Op basis van dit inzicht kunnen mensen zichzelf en de ander beter begrijpen en hun communicatie en gedrag op de ander afstemmen.

Onze gedragsstijl voelt als natuurlijk en is verankerd in ons temperament. Inzicht in ons temperament en gedrag, in hoe we iets doen en waarom, helpt onze talenten en kwaliteiten beter te benutten. Het maakt ons bewust van het effect van ons gedrag en hoe we effectiever kunnen handelen. Op basis van deze kennis werken mensen prettiger en bereiken ze betere resultaten. Gedragskenmerken passend bij de verschillende temperamenten zijn...

  • Een dominante stijl
  • Een interactieve stijl
  • Een stabiele stijl
  • Een consciëntieuze stijl

Voordelen van het Persoonlijke Stijl DISC profiel

  • We begrijpen onszelf en anderen beter;
  • We gaan effectiever om met collega’s en arbeidssituaties;
  • We herkennen conflicten en leren ze te voorkomen;
  • De relatie met de ons omringende mensen wordt harmonieuzer;
  • We werken prettiger en leven fijner samen met anderen.

Scan van het team

De Persoonlijke Stijl Analyse is ook een uitstekend instrument om inzicht te krijgen in de teamdynamiek. Onderdeel van de analyse is dat er een momentopname wordt gemaakt waarin de aanwezige temperamenten in een team zichtbaar zijn. Zowel het individu als het team en de leidinggevende krijgen door middel van de DISC-analyse meer inzicht in de gedragingen van zichzelf en elkaar.

 
 
Q4 Profiles
 
 

 

 
 
 

DISC

Temperament bepaalt gedrag en handelen in teamverband.

Mensen verschillen van elkaar. Dat bepaalt de kleur en dynamiek van ons dagelijks leven. Bij somm...

LEES MEER...

Volg ons op

     

Contact


info@kroonhumancoaching.nl
www.kroonhumancoaching.nl